Nyheter februar 2011

Det er noen få endringer i denne måned og flere er på vei.

Ikke-labavfall

Den først gjelder ikke-labavfall som samles i blanke poser. Heretter er det ansatte som skal ta seg av dette. Studenter skal ikke lenger levere noe til plan 5 på MH. Grunnen er at for å komme ned til plan 5, må nøkkelkort brukes. Dette av sikkerhetshensyn. Pr i dag er det problemer med å oppdatere nøkkelkortene til ansatte, noe vi håper ordnes snarest.

EDIT:

Problemer med nøkkelkort er løst. Nå kan alle ansatte komme seg til plan 5 med nøkkelkort i arbeidstid. etter arbeidstid kreves det i tillegg pinkode. De som trenger pinkode må kontakte instituttet.

Nye HMS-merker

Nye H-setninger

Fra i år gjelder erstattes R og S setninger med H-setninger (heatlh og hazard), og advarselsmerker endres i hele EU. det betyr at alle HMS-blad kommer til å bli skiftet ut etterhvert og at de kommer nye merker på flasker vi bruker på lab.

I tillegg skal bruksløsninger også merkes. Du vil derfor nå se at noen

bruks-løsninger eller løsninger med høye konsentrasjoner har fått nye merker i tillegg til navn og konsentrasjonen på kjemikalier.

Det betyr at når man lager nye løsninger og henter nye flasker, skal ansatte og studenter sette nye merker på disse. Det er ikke gitt retningerlinjer for når man ikke trenger merking, men en god regel er å merke alle flakser med høyere konsentrasjon enn maks tillatte utslippskonsentrasjon.

HMS-datablad i papirform

Papirutfave av HMS-bladI følge arbeidstilsynet skal både elektronisk og papirutgaver av HMS-blad være tilgjengelig for brukere. Du finner papirutgaven av HMS-bladene ved PC-en. De er sortert alfabetisk, stort sett på norsk, men kun på første bokstav.